Antwerpen als internationale modestad

De stad voor shopaholics

Dagje shoppen in Antwerpen? Als modeliefhebber zit je goed hier. Van grote modehuizen en trendy boetieks tot grensverleggende concept stores: je vindt ze allemaal op wandelafstand van Parking Diamant. Zet je wagen veilig weg en trek erop uit!

Antwerpen modestad

Antwerpen staat wereldwijd bekend als toonaangevende modestad. Elk jaar levert de Koninklijke Academie voor Schone kunsten studenten af die vlot hun weg vinden in grote modehuizen zoals Dior, Cardin en Versace. Wat maakt de Antwerpse mode zo uniek? Onze modeontwerpers zijn echte professionals, hebben een eigenzinnige blik op mode en gebruiken enkel kwaliteitsmaterialen. Kijk – en voel – gerust bij je volgende bezoek aan deze wereldbekende modestad.

De Antwerpse Zes

Walter van Beirendonck, Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Dries van Noten, Dirk Van Saene en Marina Yee: samen vormen ze ‘De Antwerpse Zes’. Deze groep ontwerpers zetten Antwerpen op de kaart als modestad. Ze inspireren voortdurend nieuwe generaties ontwerpers en creatievelingen. Laat je onderdompelen in de leefwereld van deze iconen en breng een bezoekje aan hun wereldbekende modewinkels.

MoMu: ModeMuseum Antwerpen

Ontdek de grootste collectie van de Antwerpse mode in het ModeMuseum van Antwerpen: de avant-garde Belgische en internationale mode met wisselende presentatie van silhouetten en archiefmateriaal uit meer dan 35.000 stuks. Het museum, gelegen aan de Nationalestraat vlakbij de Groenplaats, organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Bij iedere voorstelling wordt de galerij volledig getransformeerd. Zo is ieder bezoek een unieke ervaring.

Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust

Dit ambitieuze heropeningsprogramma van MoMu toont een line-up van fascinerende tentoonstellingen, openluchtprojecten, standswandelingen en andere activiteiten. Het thema? De globale transitie en betekenisvolle veranderingen binnen de modewereld.

Modehuis Natan steekt Mariabeeld in een nieuw kleedje

Modehuis Natan kleedt het Mariabeeld van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in een creatie van couturier Edouard Vermeulen. Het kleed is geïnspireerd op de meest recente zomercollectie van Natan Couture.

E/MOTION: mode in transitie

Deze tentoonstelling in MoMu blikt terug op de sociale, politieke en psychologische veranderingen van de afgelopen dertig jaar en de impact die ze hadden op mode. Mode legt bloot wat er in de samenleving leeft: veranderende schoonheidsidealen, migratie, vragen rond identiteit en nog veel meer.

P.LACE.S: de verborgen kant van Antwerpen

Met ‘P.LACE.S’ wil MoMu een conversatie aangaan tussen de historische textielambacht en de hedendaagse mode. Op vijf verschillende locaties ontstaat er een visueel spel tussen heden en verleden met internationale collecties die nog nooit eerder in België getoond werden. Bezoek deze unieke expo in het MoMu, Museum Plantin Moretus, Maagdenhuis, Snijders & Rockoxhuis en in de Sint-Carolus Borromeus Kerk.

The Fabulous Fashion Tour

Deze modewandeling in Antwerpen combineert geschiedenis, leuke weetjes en interessante adresjes. Georganiseerd door erkend stadsgids Carolien Krijnen: de lifestyle ambassadrice van Antwerpen en een fervente storyteller. Zij neemt je mee op een inspirerende stadswandeling doorheen Antwerpen langs de meest modieuze plekjes van ‘t Stad. Kies je voor de luxe versie? Dan breng je na de wandeling een bezoekje aan een echt modeatelier en word je getrakteerd op champagne en hapjes.

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat kledingwinkels open in Antwerpen. Maak er een leuke daguitstap – of weekendje – van met vrienden en familie. Antwerpen bezoeken is meer dan enkel shoppen: trek erop uit met het hele gezin, drink een heerlijke latté macchiato in een trendy koffiebar, breng een bezoekje aan talrijke musea en blaas uit in een van de vele cafés en restaurants.

Bezoek Antwerpen als modestad en laat je inspireren!
Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant – In’t Stad uit de drukte
Hier vind je alle praktische info