Bezoek de mooiste musea van Antwerpen

Zin in een dagje musea bezoeken in Antwerpen? Prima idee! Want Antwerpen heeft heel wat te bieden op het vlak van cultuur. We overlopen graag even de bekendste, nieuwste, interessantste musea-to-be. Bovendien parkeer je makkelijk dichtbij in Parking Diamant. De beste museums van Antwerpen liggen immers binnen wandelafstand van onze parking.

Plan nu al je bezoek aan het nieuwe Diamantmuseum!

Op 7 mei opent het Diamantmuseum haar deuren. Jaren is de stad bezig geweest met de intensieve renovatie en het resultaat mag er zijn. Het Diamantmuseum toont je de diamant in al zijn facetten en neemt je mee op een boeiende reis vol avonturen en verhalen rond Antwerpse diamanten, juwelen en edelsmeedkunst.

Schuif eens af in Comics Station Antwerp

Comics Station Antwerp is niet meteen een klassiek museum rond strips. Het is een belevingscentrum of – zoals Comics Station het zelf noemt – een indoor pretpark. Dit stripheldenavontuur beleef je in het Centraal Station van Antwerpen. Je beleeft er dolle fratsen met populaire Belgische stripfiguren zoals De Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus,… En kinderen kunnen zich heerlijk uitleven op de hoogste indoor glijbaan ter wereld.

Als je in Parking Diamant parkeert, ben je binnen vijf minuten in het Comics Station Antwerp. Als dat niet handig is…

Museum Vleeshuis

Misschien denk je hier alles te weten te komen over vlees en slagers, maar niks is minder waar. Ben je een muziekfan? Dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan het Museum Vleeshuis. Je wordt er onder gedompeld in 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Je krijgt er te zien hoe muziekinstrumenten gemaakt worden, hoe zwierig en plezant het eraan toeging op de eerste bals in ’t stad en leert er allerlei vormen van stadmuziek kennen. Het museum vertelt je de verhalen van de speelmannen en de muzikanten, de beiaardiers, de danseressen,… Zin om Antwerpen ook eens vanuit de hoogte te bewonderen? Dan kan je van april tot september door de kathedraaltoren beklimmen.

Red Star Line Museum

Een absolute must is ook het Red Star Line Museum, wil je de geschiedenis van de vele Belgische en Europese emigranten uit de 19de eeuw kennen. Velen trokken toen met een boot van de legendarische rederij Red Star Line naar het beloofde land Amerika. Hun verhalen, belevenissen, dromen en teleurstellingen hoor, lees en beleef je in dit prachtige museum in de vroegere loodsen van de rederij. Migratie is van alle tijden en vooral een diepmenselijk verhaal.

Museum aan de Stroom of MAS

Ook een vrij recent en nieuw museum is het MAS, het Museum aan de Stroom. Een pareltje van hedendaagse architectuur en vrij toegankelijk: je hoeft enkel te betalen als je ook de museumzalen wil bezoeken. Antwerpen is een stad aan een rivier en heeft een haven. Dat zorgt voor heel wat ontmoetingen en uitwisselingen. Het MAS vertelt het verhaal over die wisselwerking tussen stad en stroom. In Antwerpen vind je de wereld en de wereld vindt zich in Antwerpen. Een bruisend museum met sterke verhalen.

Op woensdag zijn deze musea gratis toegankelijk!

Elke laatste woensdag van de maand kan je heel wat musea gratis bezoeken. Als dat niet fijn is. Plan je wandeling vanuit Parking Diamant en vertrek op gratis ontdekkingstocht door enkele Antwerpse museum: Rubenshuis, Museum Plantin-Moretus, Museum Mayer van den Bergh, het Letterenhuis, het MAS en het Red Star Line Museum.

Ontdek alle musea en enkele wandelingen met de Antwerp Museum App

Sinds kort bieden de musea ook een app aan om je bezoek aan de Antwerpse musea en ’t stad nog beter en interessanter te maken. de Antwerp Museum App. De app gidst je door de verschillende musea en geeft je heel wat exclusieve informatie. Voor kinderen biedt de app ook spelletjes aan, quizjes, puzzels en actieve doe-opdrachten.

Makkelijk parkeren tijdens je museumbezoek?

Parkeer in Parking Diamant – in ’t stAd en uit de drukte!

bron beeldmateriaal: websites Diva Antwerp, Comics Station, Museum Vleeshuis, Red Star Line, MAS, Antwerp Museum App