Op zoek naar het beste biercafé in Antwerpen? Wij geven je 3 tips!

Ben jij een echte bierliefhebber? Hou je ervan om verschillende bier te proeven? Of lekker te eten met een bijpassend Belgisch bier erbij? In Antwerpen zijn er wel meer biercafés. We leren je de beste kennen! Vlot parkeren in de buurt van de beste biercafés in Antwerpen? Dan parkeer je je auto het best in Parking Diamant. Daar ben je echt op loopafstand van de beste biercafés in ’t Stad!

Op de Keyserlei: Bier Central

Op zoek naar een écht biercafé in Antwerpen? Dan moet je in Bier Central zijn. Bier Central ligt heel centraal: op de Keyserlei vlak aan Antwerpen Centraal. Ze serveren er meer dan 300 verschillende bieren op fles en 20 biersoorten van het vat. Echt – zoals ze het zelf zo mooi zeggen – een walhalla voor de bierliefhebber.

Heb je van dat bier honger gekregen? Dan bereiden ze voor jou een typisch Belgisch gerecht – gerechten zoals stoofvlees, vol-au-vent, een lekkere hamburger. Hun biersommeliers selecteren voor elk gerecht ook bijpassende bieren.

Zin om nieuwe bieren te leren kennen en meer te weten te komen over onze Belgische bieren? Dan ben je ook in dit biercafé in hartje Antwerpen op de juiste plek. Tijdens een bierproeverij leer je bier degusteren, smaken herkennen en het brouwproces begrijpen. Een aanrader van formaat! Inschrijven voor deze workshop kan je met een groep of zelfs individueel. Parkeren in de buurt van Bier Central? Dat doe je in Parking Diamant, vlakbij de Keyserlei gelegen, in de Vestingstraat in Antwerpen.

Kulminator in de theaterbuurt

Ook biercafé Kulminator is een waar paradijs voor de bierliefhebber. Dit biercafé ligt in de theaterbuurt en is ook echt een bezoekje meer dan waard. In 2014 werd het befaamde café zelfs verkozen tot beste biercafé ter wereld door de befaamde bierwebsite ratebeer.com.

Het gezellige biercafé met het interieur van een echte authentieke bruine kroeg heeft negen bieren op de tap en serveert meer dan 800 verschillende biersoorten op fles. Wat dit café ook bijzonder maakt is hun heel gevarieerd aanbod. Zo bieden ze ook heel oude, vergeten bieren aan van brouwerijen die niet meer bestaan en bieren die niet officieel verkocht worden.

Beerlovers Bar

Ook vlakbij Parking Diamant ligt nog een ander populair biercafé: Beerlovers Bar. In deze gezellige bierkeet aan het De Coninkplein kan je genieten van wel 12 bieren aan hun wisseltaps en meer dan 150 speciaalbieren op fles. Vorig jaar gingen ze lopen met de tweede plaats in de ranking van beste biercafé in Antwerpen. Vier keer per jaar organiseren deze beerlovers ook een biertasting. Ze vertellen onder meer over de brouwerij, de passie en de drive van de makers, hun verhaal en hun bezieling voor het bier dat ze maken.

Parkeer veilig en voordelig in Parking Diamant

Een echte bierliefhebber drinkt en proeft bier met liefde en verstand. Neem zeker een bob mee als je in een van deze drie biercafés bier gaat proeven. Parkeren doe je veilig en voordelig in Parking Diamant op wandelafstand van de beste biercafés van Antwerpen!