Chocolade en Antwerpen: een perfecte combinatie

Ontdek de beste chocoladewinkels van ‘t Stad

The place to be voor de chocoholic

Op zoek naar heerlijke chocolade in Antwerpen? Dan ben je op de juiste plek. Je kan in Antwerpen chocolade proeven, chocolade kopen, alles over chocolade te weten komen. Met andere woorden: Antwerpen is the place to be voor iedere chocoholic!

Antwerpen: dé chocoladestad bij uistek!

Of je nu op zoek bent naar pralines, chocoladen figuurtjes of gebak met chocolade: je komt beslist aan je trekken! Antwerpen is dé chocoladestad bij uitstek! We laten jou kennis maken met twee gerenommeerde chocoladewinkels in Antwerpen – allebei vlakbij Parking Diamant gelegen. En we leren je dé chocolade van ’t Stad kennen: de Antwerpse handjes!

DelReY Antwerpen: de chocolatier van ‘t Stad

Chocolatier DelReY heeft een super reputatie in Antwerpen en ver daarbuiten. Wil je de heerlijkste pralines en chocolade proeven? Dan is een bezoek aan DelReY een must. Je hoeft zelfs nog niks te kopen. Stap er gewoon eens binnen en snuif de allerheerlijkste geuren op van de fijnste Belgische chocolade.

Fijne, delicate smaken pralines van formaat bij DelRey

Proef zeker ook de bijzonder smakelijke en originele pralines van DelReY. Er is voor iedere smaak wat wils. Het aanbod gaat over taarten, ijs, chocolade, pralines, koekjes, macarons, gebakjes, petits fours tot de populaire Antwerpse handjes. Je kan er in hun gezellige chocolate lounge iets lekkers drinken en eten. Genot gegarandeerd.

The Chocolate Line: de meest verrassende pralines van Antwerpen

Dit is de winkel van de bekende chocolatier Dominique Persoone. Wil je verrast worden door chocolade, dan moet je beslist hier een doosje pralines kopen. Want Persoone houdt van gewaagde chocoladecreaties en is een echte chocoladekunstenaar. Wat dacht je van pralines met zwarte olijven, zongedroogde tomaten of bloemkool? Of heb je misschien wel zin in een praline met de smaak van een Cubaanse sigaar? Je kunt het zo gek niet bedenken of Dominique Persoone biedt de smaak in een praline aan.

De chocoladewinkel op de Meir

The Chocolate Line is trouwens ook meer dan een bezoek waard omwille van het prachtige interieur van de chocoladewinkel en de fascinerende kunstwerkjes die de pralines van Persoone zijn. Bovendien ligt de winkel in het historische Paleis op de Meir. Vroeger deed dit 18de-eeuwse gebouw dienst als stadsfeestzaal. Nu zijn er tal van winkels en eetgelegenheden in onder gebracht.

Antwerpse handjes: de chocolade van ’t Stad!

Antwerpse handjes zijn legendarisch in Antwerpen en ver daarbuiten. Je vindt ze als koekjes of als chocolade gevuld met praliné of in een andere vorm van chocolade. Ze zijn wereldberoemd, een echt Antwerps streekproduct en verwijzen naar de vroege oorsprong van Antwerpen: de legende van Brabo. Die legende vertelt dat de reus Antigoon de handen afhakt van schippers die hem weigerden tol te betalen. Tot Brabo de reus doodt en op zijn beurt Antigoon zijn hand afhakt en in de Schelde gooit.

Antwerpse chocoladeweek

Een hele week ondergedompeld worden in de heerlijkste smaken chocolade? Kom dan zeker eens een bezoek brengen aan de Antwerpse chocoladeweek. In 2020 loopt de jaarlijks terugkerende Chocolate Week van vrijdag 6 maart tot en met zondag 15 maart.

Makkelijk parkeren om de beste chocoladewinkels van ’t Stad te verkennen?

Parkeer dan veilig, snel én voordelig in Parking Diamant. Parking Diamant ligt op wandelafstand van DelReY, dé chocolatier van ’t Stad. En ook Chocolate Line ligt vlakbij op de Meir en is makkelijk te voet te bereiken vanuit Parking Diamant!