De Zomer van Antwerpen: parkeer makkelijk en veilig in Parking Diamant

De Zomer van Antwerpen is terug in ’t stad. Naar jaarlijkse traditie geniet je dan gratis of voor een kleine bijdrage van allerlei evenementen overal in Antwerpen. Dikwijls op plaatsen die niet op de toeristische agenda staan en die vaak zelfs niet bij de Antwerpenaren bekend zijn. Het intussen in binnenland en buitenland bekende stadsfestival brengt een mix van theater, muziek en circus.

Makkelijk parkeren in Parking Diamant voor de Zomer van Antwerpen

Ook in de buurt van Parking Diamant – in ’t stAd, uit de drukte – vinden heel wat evenementen plaats op verrassende, nieuwe locaties. Kom je graag met de auto naar de Zomer van Antwerpen? Die kan je met een gerust hart achterlaten in Parking Diamant om vervolgens te voet of met een stadsfiets je weg makkelijk verder te zetten.

The Generosity of Dorcas (Pastorijstraat in Antwerpen)

Dit is een theaterstuk van Jan Fabre in zijn reeks ‘krijgers van schoonheid’ die draait rond enkele indrukwekkende soloartiesten. Deze voorstelling gaat door in het impressionante Laboratorium, de repetitieruimte van Jan Fabre en de theatergroep Troubleyn. Dorcas was een bijbelse figuur die zorgde voor de armen door hen kleren te geven. Jan Fabre zoekt met zijn soloartiest Matteo Sedda naar het vibrerende lichaam in extase.

Titus (Theater FroeFroe & Compagnie Lodewijk/Louis) in Nieuw Zurenborg (Uitbreidingstraat 584)

Ook dit theaterstuk is een revelatie. Een moderne bewerking van het wereldberoemde stuk van Shakespeare: Titus Adronicus. Het resultaat is een moderne Tarantino-achtige voorstelling met brutale en explosieve poëzie. Het verhaal vertelt over het kraakpunt van een kalme, rustige man die bezwijkt onder de waanzin van de wraak. De locatie is een ruw, braakliggend stuk land. Je volgt de voorstelling vanop een tribune in openlucht.

Zomerbar aan de Sloepenweg in Antwerpen

Heel wat Antwerpenaren en bezoekers van de Zomer van Antwerpen weten de zomerbars heel erg te appreciëren. Je vindt ze op verschillende locaties in hartje Antwerpen vlakbij de Schelde of de dokken. Het is een stukje groen, zon, zee en strand in ’t stAD – uit de drukte! Je kan er in strandstoel nippen van een heerlijke cocktail of lekker luieren in een hangmat. Voor de kinderen is er een speeltuin én voor iedereen zelfs een heuse zomerbibliotheek met romans, prentenboeken, strips en verhalen. Je kan er lekker eten, drinken en een spelletje petanque spelen. In alle zomerbars zijn er ook circusvoorstellingen. De parkeerplaatsen aan de Zomerbar zijn beperkt. Je kan beter parkeren in Parking Diamant en dan met een stadsfiets naar de Zomerbar fietsen. Aan de Zomerbar is er een ruime fietsparking voorzien.

Leren dansen op het Stuivenbergplein

Ook dat is een heel toffe activiteit als je wil proeven van de Zomer van Antwerpen. Avondje swingen, zumba, Braziliaans dansen, Latin dance, Afrikaanse dans,… er is voor elk wat wils. Iedere woensdagavond, de hele zomer lang kan je leren dansen en erna een hapje proeven van de lekkere wereldkeuken die er bereid wordt door lokale verenigingen. Voor kinderen zijn er circusworkshops en een schminkstand. Ga je graag dansen op het Stuivenbergplein? Parkeer je auto dan vlakbij op Parking Diamant. Het Stuivenbergplein ligt op wandelafstand van de parking in ’t stAd – uit de drukte.

Muziek in de Wijk en buurtfeesten

Met muziek in de wijk doen lokale bands en internationale artiesten iedere avond een andere locatie aan. Echt een belevenis want de concerten zijn altijd anders. Je proeft er ook lekkere hapjes in de vele eetkraampjes. Vaak is er voor de kinderen ook animatie. Een aanrader! In de buurt van Parking Diamant is er Muziek in de Wijk aan het De Coninckplein, het Stuivenbergplein en de Dageraadplaats. Al deze locaties zijn makkelijk per fiets of te voet te bereiken als je parkeert in Parking Diamant.

Kom ook jij genieten van het bekende stadsfestival met een mix van theater, muziek en circus? Parkeer dan je wagen op Parking Diamant want dan ben je zeker van een veilige en makkelijk toegankelijke parkingplaats in ’t stAd – uit de drukte!

bron beeldmateriaal: websites zva.be, froefroe.be,