Winter in Antwerpen 2023: een magisch spektakel

Magisch winterparadijs

Antwerpen, de stad van diamant en mode, verandert vanaf 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024 in een magisch winterparadijs. Van sfeervolle kerstmarkten tot het betoverende eindejaarsvuurwerk, er is voor iedereen iets te beleven. Kom je met de auto naar de kerstmarkt in Antwerpen? Parkeer dan – in ’t stAd – maar uit de drukte – in Parking Diamant. Makkelijk, veilig en budgetvriendelijk. En vlakbij het reuzenrad dat dit jaar is neergestreken op het Koningin Astridplein.

De kerstmarkt van Antwerpen: een jaarlijkse traditie

De kerstmarkt is een jaarlijkse traditie die Antwerpen omtovert tot een sprookjesachtige plek. Het begon allemaal met een paar kraampjes, maar is inmiddels uitgegroeid tot een groots evenement dat bezoekers van over de hele wereld trekt.

Kerstmarkt Antwerpen 2023: wat is er nieuw?

Dit jaar wordt het evenement nog grootser. Het reuzenrad op het Koningin Astridplein, vlakbij Parking Diamant, biedt een uniek uitzicht op de pleinen vol kerstsfeer. De kerstmarkten in Antwerpen zijn verspreid over verschillende pleinen, waaronder de Grote Markt, de Groenplaats en het Hendrik Conscienceplein.

Elk plein heeft zijn unieke sfeer en aanbod. Dat maakt een bezoek aan elke markt een unieke ervaring. Naast de traditionele marktkraampjes, zijn er ook tal van winterse activiteiten zoals schaatsen, wafelenbak, …

Hoogtepunten op en rond de Grote Markt

Er zijn talloze kraampjes om te verkennen. Van unieke voedselkraampjes tot ambachtelijke winkels. Of je nu op zoek bent naar het perfecte kerstcadeau of jezelf wilt verwennen, er is genoeg keuze. Mis zeker de Maretak op de Grote Markt niet, waar je – geïnspireerd door een Noorse legende – je geliefde kunt kussen. De blikvanger op de Grote Markt is ook dit jaar opnieuw de traditionele Duitse toren. Hij is handgemaakt uit hout en versierd met authentieke beelden en verlichting.

Andere winteractiviteiten in Antwerpen

Naast de kerstmarkt zijn er tal van andere activiteiten om van te genieten. Het Joe Christmas House zorgt voor live radio, Aan de voet van de kathedraal staat een Singing Christmas Tree en er zijn regelmatig optredens van een koor. Aan het standbeeld van Nello en Patrasche kan je een leuke Instagram foto maken of een TikTok video met de kathedraal en de Singing Christmas Tree op de achtergrond. Ben je sportief?  Trek je schaatsen aan en doe enkele rondjes op de schaatsbaan op de Groenplaats.

Eten en drinken in overvloed!

Op de kerstmarkten vind je een overvloed aan lekkernijen: van warme glühwein tot heerlijke Belgische wafels. Elke markt heeft zijn eigen specialiteiten, dus proef zeker van de lokale lekkernijen. En in de winterbar op de Groenplaats kan je feesten tot in de vroege uurtjes.

En ook voor kerstshoppen is Antwerpen the place to be!

Nog op zoek naar heel wat kerstcadeautjes? Dan kan je je bezoekje aan de kerstmarkt natuurlijk nog uitbreiden met heerlijk kerstshoppen in de prachtig versierde winkelstraten. Je vindt er beslist het kerstcadeau dat je zoekt.

Praktische Informatie

De festiviteiten zijn verspreid over de historische binnenstad, met het reuzenrad op het Koningin Astridplein als een van de hoogtepunten. Voor de sportievelingen is er een schaatsbaan op de Groenplaats. En dit jaar is Winter van Antwerpen ook op twee nieuwe plekken te vinden. Laat je onderdompelen in de kerstsfeer op deze magische locaties:

  • Operaplein
  • Grote Markt
  • Handschoenmarkt
  • Groenplaats
  • Hendrik Conscienceplein
  • Suikerrui
  • Koningin Astridplein

De kerstmarkt is iedere dag open van 12u tot 22u. De winterbar op de Groenplaats tot 24u.

Kom zelf de sfeer opsnuiven!

Of je nu de sfeer van de kerstmarkt wilt opsnuiven, wilt schaatsen op de Groenplaats, of wilt genieten van het eindejaarsvuurwerk aan de Scheldekaaien, Winter in Antwerpen 2023 belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Ontdek de magie zelf!

Waar parkeren voor Winter in Antwerpen 2023? Parking Diamant!

Let op! Het voorbije jaar is een nieuw parkeerbeleid uitgetekend door de Stad Antwerpen. Dat maakt dat je niet meer op straat mag parkeren in het historische centrum van Antwerpen. Parkeer daarom, makkelijk, veilig en vlakbij alle kerstfestiviteiten in Parking Diamant. Parking Diamant ligt vlakbij het Koningin Astridplein waar je je kersttocht door Antwerpen kan beginnen met een ritje op het reuzenrad. Vandaar kan je te voet (ken je al het nieuw concept Park & Walk?) langs alle pleinen slenteren en genieten van de magische kerstsfeer in Antwerpen!

Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant
In’t Stad uit de drukte

Hier vind je alle praktische info