Kerstmarkt Antwerpen 2022: beleef de magie van ’t stAd

Ook in 2022 is de winter is Antwerpen weer een belevenis

Ben je ook weer benieuwd naar de kerstversiering in Antwerpen dit jaar? Wil je graag Antwerpen beleven in de kerstperiode? Ook dit jaar is de kerstmarkt weer een echte belevenis. Kom je met de auto naar de kerstmarkt in Antwerpen? Parkeer dan – in ’t stAd – maar uit de drukte – in Parking Diamant. Makkelijk, veilig en budgetvriendelijk.

Bijzondere kerstverlichting op de kerstmarkt Antwerpen

Heel bijzonder is dit jaar ook weer de kerstversiering en de kerstverlichting. De Stad Antwerpen heeft gezorgd voor een compleet nieuwe kerstverlichting die meer sfeer brengt dan ooit tevoren.

Bovendien bewandelen ze ook het pad der duurzaamheid. Alle kerstverlichting is LED+ verlichting. Dat garandeert een laag verbruik. Alle cateringmateriaal is ook recycleerbaar. En ook de verlichting zelf is duurzaam vervaardigd van suikerriet of gerecycleerde petflessen.

Wanneer begint de kerstmarkt in Antwerpen?

De kerstmarkt begint op vrijdag 9 december 2022 met een feestelijke opening. Er zijn muzikale acts en er is ook een openingsshow op de ijspiste aan de Groenplaats. Er is ook overal animatie. De kerstmarkt in Antwerpen eindigt op zondag 8 januari 2023.

Waar is de kerstmarkt in Antwerpen?

De kerstsfeer vind je overal in het centrum van Antwerpen. Een indrukwekkende lichtslinger neemt je van het Centraal Station mee naar het historische hart van de stad. Daar zijn verschillende pleinen volgens een specifiek thema ingericht. Maar altijd weer met diezelfde betoverende sfeer. En als je dan parkeert in Parking Diamant, dan zit je pal bij Antwerpen Centraal aan het begin van de lichtslinger -In’ stAd uit de drukte.

Schaatsen op de Groenplaats en kerstboom voor de kathedraal

Zo kan je op de Groenplaats schaatsen op de overdekte ijspiste van 1000m2. Op de Handschoenmarkt – net voor de kathedraal – staat de grote indrukwekkende kerstboom uit Noorwegen. En de kathedraal blinkt weer in al haar glorie want ze is uit de stijgers. Aan het standbeeld van Nello en Patrasche – ken je dit ontroerende kerstverhaal? – kan je een leuke Instagram foto maken of een TikTok video met de kathedraal en de Singing Christmas Tree op de achtergrond.

Kerstkraampjes en Duitse toren op de Grote Markt

Op de Grote Markt vind je dan weer tientallen gezellige kerstkraampjes waar je leuke kerstcadeautjes kan kopen en iets lekkers kan eten of drinken. En ook het Joe Christmas House is weer present dit jaar. De blikvanger op de Grote Markt is dit jaar toch wel de traditionele Duitse toren. Hij is met de handgesneden uit hout en versierd met authentieke beelden en verlichting. Geef je geliefde in de toren een kus onder de maretak! Romantiek verzekerd …

Kerstshoppen in Antwerpen

Zin in kerstshoppen? Waar kan je dat beter doen dan in Antwerpen? Dé stad bij uitstek voor een dagje kerstshoppen. In Antwerpen vind je prachtige winkels waar je ongetwijfeld jouw ideale cadeautjes vindt.  En ook in de kraampjes op de Grote Markt vind je beslist een origineel kerstcadeau. Kerstshoppen op zijn best? Antwerpen is jouw kerststad!

Parkeren tijdens het kerstshoppen

Kom je met de auto naar Antwerpen? Dan wil je die handig, veilig en prijsbewust parkeren. Kies voor Parking Diamant. Je vindt de parking op een boogscheut van de Keyserlei en de Meir. Tussen al je kerstshoppen door kan je al je zakjes en pakjes in je autokoffer leggen. Zo hoef je er niet mee te zeulen. Wil je ook de kerstmarkt bezoeken? Neem dan een elektrische step, een deelfiets of de tram en je bent zo op de Grote Markt!

Lichtfestival 2022

Het Chinese Lichtfestival vindt dit jaar spijtig genoeg niet plaats in ZOO Antwerpen, maar wel in Planckendael. We hopen stellig met je mee dat volgend jaar het lichtfestival terug naar ZOO Antwerpen komt!

proef de sfeer op de kerstmarkt in Antwerpen!
Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant – In’t Stad uit de drukte
Hier vind je alle praktische info