Zin in een warm kopje koffie? Ontdek de 7 beste koffiebars in de buurt van Parking Diamant.

Oase van koffiebars in Antwerpen

Ben je als koffieliefhebber op bezoek in Antwerpen? Dan hebben we goed nieuws: in Antwerpen vind je een koffiebar op elke hoek van de straat! Parkeer je wagen veilig – en droog – in Parking Diamant en ontdek de hipste en gezelligste koffiebars in de buurt.

Starbucks aan het Centraal Station kennen de meesten onder ons: de Amerikaanse koffieketen is dan ook razendpopulair. In deze blog laten we je kennismaken met enkele alternatieve koffiebars in Antwerpen.

1. Caffènation

We starten met een klepper van formaat: Caffènation! Deze knusse koffiebar in de Antwerpse theaterbuurt serveert koffie van uitstekende kwaliteit. Je wordt bovendien bediend door professionele barristas. Wil je een hartje of een bloemetje in je latte macchiato? Komt eraan!

Hier hechten ze enorm veel belang aan waar je koffie vandaan komt en wie die geoogst heeft. Als je houdt van een duurzaam en ethisch verantwoord kopje koffie, dan ben je bij Caffènation aan het juiste adres!

2. Normo Coffee

Ben je een échte koffieliefhebber? Dan zit je goed bij Normo Coffee! Normo heeft een gezellig, huiselijk interieur met een industriële toets. Net als Caffènation branden en malen zij hun eigen bonen en serveren ze ethisch verantwoorde koffie. Een karamel latté met Smarties vind je hier niet, maar je proeft wél exclusieve koffiebonen van uitstekende kwaliteit.

3. Barnini

Ben je een zoetebek en is zwarte koffie niet echt je ding? In Barnini op het theaterplein vind je heerlijke koffies met Maltezers, marshmallows en Smarties als topping. Ook voor een lekkere hap zit je hier goed. Een extra portie gezelligheid? Breng Barnini een bezoekje in het weekend en geniet van de bruisende vogelmarkt.

4. Vandoag Is’t

Vandoag Is’t tijd voor een heerlijk kopje koffie natuurlijk! Deze favoriet onder studenten ligt – niet geheel verrassend – dan ook naast de Universiteit van Antwerpen. Bestel de gekste koffies: zoals een cappuccino met Nutella of een Latte de Pooh met honing. Vandoag Is’t houdt ook graag rekening met de portemonnee van de studenten: hier drink je heerlijke koffie aan een democratische prijs!

5. Viggo’s Coffee

Tijd voor fika! Viggo’s is een Scandinavisch ogende koffiebar met een warm, houten interieur. Dit alternatief stekje bevindt zich – niet ver van Parking Diamant – op het De Coninckplein. Wanneer de zon schijnt zit je op hun zonovergoten terras met een lekkere koffie. En in de winter zit je knus binnen en geniet je van een akoestisch optreden of een dj-setje in het gezellig salon.

6. Cuperus

Drink jij – of je partner – ook wel eens graag een heerlijke thee? Vlakbij Normo vind je Cuperus: het oudste koffie- en theehuis van Antwerpen. Hier vind je meer dan enkel koffie en thee. Ze hebben ook een leuk winkeltje en organiseren interessante koffie- en theeworkshops. Eigenlijk heeft Cuperus twee locaties: Cuperus Katelijne aan de Meir en Cuperus Horsey aan de Antwerpse paardenmarkt. Ontdek ze allebei!

7. Vitesse Coffee & Cycling

Ben je een wielertoerist én koffieliefhebber? Wel, nu kan je beide hobby’s perfect combineren in Vitesse. Hier drink je een kopje koffie in wielersferen: met vintage koersfietsen aan de muur als deel van het interieur. Je vindt deze unieke koffiebar aan de achterkant van de Zoo van Antwerpen.

Een gezellige koffiebar bezoeken in Antwerpen?
Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant – In’t Stad uit de drukte
Hier vind je alle praktische info