Met de auto of met de trein naar Antwerpen?

Voldoende parkings in Antwerpen

Tegenwoordig word je met de auto op heel veel plekken geweerd. Autorijden wordt ontmoedigd. En al helemaal als je naar een stad wil rijden. Het wordt de automobilist niet altijd makkelijk gemaakt. Toch ligt dat in Antwerpen weer anders. Inderdaad, er wordt van je verwacht dat je met een auto ’t Stad binnenrijdt die niet heel vervuilend is. Antwerpen is namelijk een lage-emissiezone. Toch zijn er voor auto’s in Antwerpen voldoende parkeerruimtes en parkings.

Parking in Antwerpen? Volg de verwijsborden naar Parking Diamant

Zodra je binnen de binnenring van Antwerpen rondrijdt, wordt er je op grote borden getoond hoe je de parkings van Antwerpen makkelijk bereikt. Dit is het parkeergeleidingssysteem. Zo kan je ook Parking Diamant met behulp van de grote, goed zichtbare verwijsborden snel en makkelijk bereiken. Je ziet ook meteen hoeveel parkeerplekken er nog vrij zijn.

De auto is altijd een beetje reizen

De trein is altijd een beetje reizen… Dat klopt, maar de auto is dat ook! Met de trein weet je tegenwoordig ook nooit of je er op tijd geraakt. Je vermijdt natuurlijk de files, maar tegenwoordig kan je met allerlei apps – zoals Waze en Google Maps – uitzoeken hoe je met alternatieve routes Antwerpen toch snel en makkelijk bereikt.

Met de auto naar Antwerpen komen is meestal goedkoper

En met de auto naar Antwerpen komen – zeker als je met je gezin of met andere familieleden komt of met een groepje vrienden of vriendinnen – is nog altijd goedkoper dan met de trein. Zelfs met je P+R parking erbij. En weet: parkeren in Parking Diamant kan je tegen een heel voordelig tarief. En je bent meteen midden in ’t stAd!

Zeker als je elektrisch rijdt, is het nog altijd voordeliger om met je elektrische auto naar Antwerpen te komen. Op onze parking kan je je auto ook makkelijk en snel opladen. Na je avondje uit of je namiddag shoppen is je auto weer helemaal opgeladen en klaar om naar huis te vertrekken.

Met de auto naar ZOO Antwerpen

Plan je een bezoek aan ZOO Antwerpen en twijfel je om met de trein of de auto te gaan? Weet dan dat Parking Diamant vlakbij ZOO Antwerpen ligt. In nog geen 5 minuutjes wandelen sta je aan de ingang. En heb je het gemak van je auto vlakbij te hebben om je spullen in achter te laten. Onze parking is ook beveiligd en voorzien van camera’s. Je kan je auto dus met een gerust hart achterlaten in Parking Diamant.

Met de auto naar een concert in de Koningin Elisabethzaal

Heb je tickets voor een concert in de Koningin Elisabethzaal? Lucky you! Als je ’s avonds naar Antwerpen komt, is de auto de meest aangewezen manier. Bussen rijden niet bijster laat en met de tram geraak je niet zo ver buiten Antwerpen. Met de trein hetzelfde verhaal: het is niet evident om ’s avonds laat nog terug naar huis te reizen. Kom daarom gerust met de auto en parkeer in Parking Diamant. Vijf minuutjes stappen en je bent aan de ingang van de Koningin Elisabethzaal.

Met de auto shoppen in Antwerpen

Dagje of weekendje shoppen in Antwerpen? Dan is je auto bij hebben heel handig. Want je laat je winkeltasjes dan gewoon achter in je koffer en je kan comfortabel verder shoppen. Parking Diamant bevindt zich op een boogscheut van de Meir. Naar hartenlust shoppen is een fluitje van een cent op die manier. En het geld dat je bespaart door niet met de trein te komen, besteed je dan aan nog een extra item in je winkeltasje!

Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant
In’t Stad uit de drukte

Hier vind je alle praktische info