Park & Walk: ontdek Antwerpen op een nieuwe manier!

De uitdagingen van parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een levendige en bruisende stad, vol culturele bezienswaardigheden, heerlijke restaurants en boeiende evenementen. Maar net als elke grote stad, heeft Antwerpen zijn aandeel in verkeers- en parkeerproblemen. Een parkeerplaats vinden in het centrum van Antwerpen is een hele uitdaging geworden. Met het nieuwe parkeerbeleid van de stad dat parkeren op straat in het historische centrum verbiedt, is het best lastig. Maar wat als er een oplossing is die niet alleen dit probleem aanpakt, maar je ook een nieuwe manier biedt om Antwerpen te ervaren? Dat is precies wat het concept ‘Park & Walk’ doet.

Parkeer in de stad en wandel door de straten!

Wat is Park & Walk?

Park & Walk is eenvoudig én doeltreffend: je parkeert je auto op een van de openbare parkings in het hart van Antwerpen en je verkent de stad te voet. Deze aanpak ondersteunt het streven van de stad Antwerpen naar minder verkeersdrukte en een schoner milieu. Park & Walk bespaart je trouwens ook de stress en het gedoe van het zoeken naar een parkeerplaats in de drukke straten van Antwerpen.

De 5 voordelen van Park & Walk

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan Park & Walk.

1) Je beleeft Antwerpen veel intenser!

Het belangrijkste voordeel is dat je Antwerpen veel intenser beleeft als je er doorheen wandelt. Je beleeft de stAd op een trage manier. Of je nu een bezoek brengt aan de Zoo, het Rubenshuis of gewoon geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants in de buurt van Antwerpen Centraal, de Keyserlei of in de Diamantwijk, je zult merken dat je de stad op een heel andere manier ervaart wanneer je te voet gaat.

2) Goed voor je welzijn en je gezondheid!

Wandelen is gezond en verhoogt je welzijn. Je verbruikt calorieën en je bent in beweging. Je werkt aan je 10 000 stappen.  En wandelen vermindert stress en bevordert ontspanning!

3) Een intiemere stadsbeleving

Ervaar de unieke charmes van Antwerpen op een intieme en directe manier.

4) Gemak bovenop!

Directe toegang tot het centrum zonder de stress van het vinden van een parkeerplek langs straat. En je bespaart natuurlijk tijd, door niet te moeten zoeken in de straatjes naar een parkeerplaats of door niet nog een uur op het openbaar vervoer te zitten.

5) Kostenbesparing

Bovendien kan ‘Park & Walk’ je ook helpen om geld te besparen. Door je auto te parkeren in een parkeergarage en te voet te gaan, vermijd je de kosten van openbaar vervoer of taxi’s.

Ervaringen met ‘Park & Walk’

Veel bezoekers hebben al positief gereageerd op het gemak en de toegankelijkheid die Park & Walk biedt. Hun ervaringen getuigen van een nieuwe, verrijkende manier om Antwerpen te verkennen. Zo ook Thomas en Annick uit Vlimmeren:

“Ik heb onlangs het Park & Walk-concept in Antwerpen uitgeprobeerd en het was een geweldige ervaring! Het parkeren was eenvoudig en de parkeerplaatsen lagen verrassend dicht bij het centrum. Wat me echt opviel, was hoeveel meer ik van de stad zag door te wandelen. Ik ontdekte charmante straatjes en boetiekjes die ik anders nooit zou hebben gevonden. Ook kon ik veel meer genieten van de gezellige sfeer. Het was ontspannend om me niet te hoeven haasten of me zorgen te maken over het verkeer. Ik zou Park & Walk zeker aanraden aan iedereen die Antwerpen op een dieper niveau wil ervaren. Het is niet alleen goed voor je gezondheid en het milieu, maar het geeft je ook een compleet nieuwe kijk op de stad!” Thomas en Annick, 49 jaar

Ontdek Antwerpen op een nieuwe en spannende manier!

Park & Walk biedt een innovatieve oplossing voor de parkeeruitdagingen in Antwerpen, terwijl het je ook de kans geeft om de stad op een nieuwe en spannende manier te ervaren. Dus waarom probeer je het niet eens uit? Parkeer je auto, trek makkelijke stapschoenen aan en ontdek wat Antwerpen te bieden heeft!

Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant
In’t Stad uit de drukte

Hier vind je alle praktische info