Parking Koningin Elisabethzaal

Ooit al de Koningin Elisabethzaal aan het Koningin Astridplein in Antwerpen bezocht? Dan moet je beslist eens binnenwippen. De zaal is niet alleen indrukwekkend om te zien. Er vinden jaarlijks tal van evenementen plaats die een bezoek meer dan waard zijn. Parkeren in de directe omgeving van de Koningin Elisabethzaal doe je in Parking Diamant. Parking Diamant bevindt zich op wandelafstand van de Koningin Elisabethzaal.

Parkeren in de buurt van de Koningin Elisabethzaal

Op zoek naar parking in de buurt van de Koningin Elisabethzaal omdat je tickets hebt voor een concert? Parkeer dan heel makkelijk en dichtbij in Parking Diamant. Parking Diamant ligt op wandelafstand van de Koningin Elisabethzaal. De parking is bewaakt en je kan er dus met een gerust hart je auto achterlaten. Intussen geniet je met volle teugen van een hemels concert, een fantastische musical of een betoverende theatershow!

Concerten voor de ZOO van Antwerpen

De Koningin Elisabethzaal kan terugblikken op een rijke geschiedenis. De zaal en haar residentieel orkest zijn in het leven geroepen door – jawel, u leest het goed – de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde (KMDA). De KMDA wou concerten organiseren in de Zoo van Antwerpen, die vlak naast de zaal ligt. Een feestzaal was er al sinds 1897 en de eigenlijke concertzaal werd dan uiteindelijk in 1960 geopend. In 2016 werd de zaal volledig gerenoveerd.

Concertzaal in de vorm van een schoendoos

Bij die renovatie werd de vorm van de Koningin Elisabethzaal aangepast. De voorgevel – historisch belangrijk – werd behouden en ziet er nog steeds exact uit zoals in 1897. De zaal heeft nu de vorm van een schoendoos en wordt ondersteund door wel 500 funderingspalen. Die vorm is belangrijk om het geluid goed te laten weerklinken en zorgt voor een optimale akoestiek.

Muziekconcerten, musicals, theatershows en congressen

Ideaal om tal van muziekgenres ten volle tot hun recht te laten komen. Denk maar aan klassieke muziek, jazz, musicals en theatershows. Ook voor een congres is de Koningin Elisabethzaal uitermate geschikt. De Koningin Elisabethzaal beschikt over wel 2000 zitplaatsen. Een dagje zoo gepland? Dan is afsluiten met een concert in de Koningin Elisabethzaal een bekroning van je dag.

Het huisorkest van de Koningin Elisabethzaal

Het hele jaar door kan je er concerten bijwonen van het huisorkest Antwerp Symphony Orchestra – vroeger de Filharmonie. Dit is tegelijk ook het symfonisch orkest van Vlaanderen. Ze worden in tal van theaters en concertzalen in Europa en Azië uitgenodigd om ook daar te spelen. Zij organiseren in eigen huis dikwijls speciale projecten om bepaalde doelgroepen zoals jongeren, mensen met een allochtone achtergrond of sociaal achtergestelde groepen, aan te trekken en kennis te laten maken met de kracht en de schoonheid van symfonische muziek.

Tal van evenementen

Je begrijpt het. Je kan in de Koningin Elisabethzaal terecht voor tal van evenementen. Dit zijn alvast twee concerten die dit jaar 2020 zijn ingepland:

  • de musical Madagascar: het verhaal van enkele knotsgekke dieren die ontspannen uit de dierentuin en terugkeren naar de wildernis. Een hilarische feelgoodmusical die geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar.
  • Si vous saviez’: concert van Salvatore Adamo: gekend door zijn klassiekers uit de jaren ‘60 als ‘Tombe la neige’ en ‘Filles du bord de mer’. In dit concert laat hij zich van een andere kant zien en neemt hij geen blad voor de mond. In de stijl van Johny Cash stelt hij wantoestanden in onze huidige maatschappij aan de kaak.

Yannick Bovy celebrates The Crooners: de intussen internationaal geroemde Antwerpse crooner