Het Rubenshuis: op wandelafstand van Parking Diamant

Parkeer vlakbij het Rubenshuis

Op een kwartiertje wandelen van Parking Diamant vindt u het Rubenshuis. Deze prachtige site biedt schoonheid, groen en rust in het hart van de stad. Geniet van het legendarische schildersatelier en de fabelachtige kunstcollectie in dit wondermooie huis. Het Rubenshuis ligt vlakbij de Meir en is perfect combineerbaar met een dagje shoppen in Antwerpen. Parkeer uw wagen veilig en vlakbij in Parking Diamant.

Rubens was meer dan een schilder

Het Rubenshuis is een van de bekendste kunstenaarswoningen ter wereld. Hier ontwierp Rubens zijn eigen kleine stadspaleis. Hij was niet alleen een ervaren schilder, maar ook architect, diplomaat, verzamelaar, wetenschapper, echtgenoot en vader.

Paleis aan de Schelde

De Oud-Vlaamse stijl van zijn woning is perfect bewaard gebleven en is uitgebreid met een beeldenmuseum, een schildersatelier en een tuinpaviljoen. De verbouwde bijwoning heeft het uitzicht van een Italiaans palazzo en combineert de artistieke idealen van Rubens: de kunst van de Romeinse oudheid en de Italiaanse renaissance.

Stap in het leven van de grootste barokkunstenaar

Het Rubenshuis is meer dan een museum. Het is een unieke belevenis. Hier woonde, werkte, leefde en stierf de grootmeester. U komt binnen langs de hoofdpoort die uitkomt op een elegante binnenplaats. De portiek verbindt woonhuis en atelier.

Voor u ligt de prachtige tuin. Een rustpunt in het midden van een drukke stad. Het pronkstuk in de tuin is het paviljoen, ontworpen door Rubens zelf. Het hoogtepunt van een bezoek aan het Rubenshuis is het atelier van Rubens. Hier ontstonden zijn bekendste werken.

Nocturne in het Rubenshuis: uniek netwerkmoment

Organiseer een exclusieve nocturne in het Rubenshuis en verras uw zakenrelaties en klanten in deze prestigieuze museumsetting. Met maximum 49 personen krijgt u na het sluitingsuur toegang tot het huis, inclusief de binnenplaats en de binnentuin. De receptie gaat door in de grandeur van het Groot Atelier, de voormalige werkplek van de meester en zijn assistenten.

Museumbezoek tijdens corona

Het bezoek aan het Rubenshuis is weer mogelijk. Zorg voor een veilige omgeving en neem deze maatregels in acht.

  • Koop vooraf uw ticket.
  • Download vooraf de audiotour en het bezoekersgidsje op uw smartphone.
  • Draag altijd uw mondmasker.
  • Vermijd het gebruik van lockers.
  • Volg de vastgelegde parcours en de richtlijnen van de medewerkers.
  • Betaal elektronisch in de shop.
  • Desinfecterende gel is gratis ter beschikking
  • Wees hoffelijk wanneer u andere bezoekers kruist.

Voor u terug naar Parking Diamant wandelt

Na uw bezoek aan het Rubenshuis hoeft u nog niet onmiddellijk terug naar Parking Diamant. Rubens leeft voort in Antwerpen. In musea en kerken, zoals in de statige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Of in de Sint-Jacobskerk, waar hij werd begraven. De versiering van zijn grafkapel is de prachtige ‘Maria omringd door heiligen’, een van zijn latere werken.

Parkeer in Parking Diamant – In’t Stad uit de drukte
Hier vind je alle praktische info