Wandelingen in Antwerpen

Heerlijk toch, de lente, het mooie weer. Het moment om een daguitstap naar Antwerpen te doen of er zelfs een weekendje Antwerpen van te maken. En wat is dan leuker dan een stadswandeling maken? Er zijn in Antwerpen heel wat mogelijkheden tot interessante, leerrijke, amusante, kindvriendelijke, kunstige, spannende, verrassende,… wandelingen. Trek alvast je wandelschoenen aan!

Wandeling in de Groene Bedding en 13 andere wandelingen door Antwerpen

De Groene Bedding is een wandeling door het groen in het stadscentrum en de groene strook door Antwerpen. Deze stadswandeling voert u onder meer lans de vallei van het Schijn, het Brilschanspark, de Plant en Moretuslei, Berchem Station en de Wolvenberg. Op de website van Antwerpen vindt u nog meer info over 13 andere wandelingen door het Antwerpse groenlandschappen. Met de gratis app RouteYou kan u de routes downloaden en de wandelingen zo makkelijk uitstippelen.

Begeleide wandelingen

Er zijn ook heel wat geleide wandelingen in Antwerpen. Zo kunt u bij de toeristische dienst een stadsgids boeken die u dan langs mooie plekjes rondleidt. We geven u enkele tips. Parkeren kan u steeds makkelijk in ’t stAd – uit de drukte in Parking Diamant. Zo geraakt u uw auto zorgeloos en veilig kwijt voor u aan uw wandeling begint.

Wandeling door de Diamantwijk

Vlakbij Parking Diamant kunt u uiteraard een wandeling doen door de Diamantwijk. De gids vertelt je over de historiek van de Antwerpse diamantnijverheid, over het succesverhaal van de diamant, maar evenzeer over de zwarte sneeuw die deze multiculturele buurt gezien heeft. De wandeling begint en eindigt vlakbij Parking Diamant. Een aanrader als u de Diamond Square Mile – de Engelse benaming van de Diamantwijk – van nader bij wilt leren kennen. Deze wandeling kan je boeken bij de dienst Toerisme van Stad Antwerpen.

Street Art wandeling in de Diamantwijk

Ook in de Diamantwijk passeert de Antwerpse Street Art wandeling. Zo kan u heuse street art kunstwerken bewonderen vlakbij onze parking: ‘in the name of Rose’ in de Quellinstraat en ‘Kamp Seedorf in de Pelikaanstraat. Op deze kaart vindt u alle street art kunstwerken in de buurt van Parking Diamant.

Wandeling door de joodse buurt

Vlakbij onze Parking Diamant huist ook de joodse gemeenschap. In de straten om en rond Parking Diamant vindt u joodse restaurants, gebedshuizen en hebben veel orthodoxe joden hun thuis. Een gids vertelt u alles wat u wilt weten over de joodse gemeenschap in Antwerpen, over hun religie, hun gebruiken en tradities, de joodse feestdagen. Deze wandeling met gids door de joodse buurt kan je niet doen op vrijdagavond, zaterdag (sabbat) en op joodse feestdagen. Boeken kunt u bij de dienst Toerisme van Stad Antwerpen.

Stripmuren route

Ook heel leuk om te doen is de stripmurenroute in hartje Antwerpen. De wandeling voert u langs striptekeningen van Vlaamse striptekenaars, cartoonisten en illustrators. De striptekeningen zijn monumentaal geschilderd op slecht onderhouden muren of muren waar graffitti op gespoten was. Het brengt leven en kleur in de stad. Vandaag telt de stripmuren route al elf striptekeningen. U kunt uw wandeling beginnen aan Parking Diamant – in de parking hangen trouwens ook enkele mooie kunstwerken – en vandaaruit wandelt u voor de eerste stripmuur naar het Frans Halsplein. Daar wacht u een stripmuur met Jommeke als stripheld van dienst. De route vindt u op dit plannetje.

Culinaire wandelingen in Antwerpen

Op de website van Taste the City boekt u privéwandelingen door Antwerpen. Ze hebben allemaal een culinair tintje: u stop in een of meerdere restaurants, bistro’s of eetcafés om er iets te proeven of te eten. Zo kunt u heerlijk sippen van Antwerps bier tijdens een bierrondleiding of wat dacht u van een stadswandeling met tussendoor lekkere, lokale lekkernijen om te proeven?

Geocaching in Antwerpen

Bent u een fan van geocaching? Dat moet u zeker eens afzakken naar hartje Antwerpen. Enkele befaamde en favoriete geocaching routes doorkruisen de binnenstad. Zo kunt u alle bezienswaardigehden van ’t Stad bewonderen met de multi Antwerp City Guide, een multicache langs onder meer het Rubenmuseum, het MAS en het Steen. Geen makkelijke cache, maar wel uitdagend én met een onverwacht, leuk einde. Of probeer eens een spannende nachtcache zoals ‘De ‘lichtjes van de Schelde’, een kleine multicache met mooie uitzichten. Vlakbij Parking Diamant vindt u ook de multicache ‘Meir’ die – niet geheel verrassend – u voert langs De Meir, de Keyserlei en de Tenierplaats.

Waar u ook wilt wandelen in Antwerpen, op Parking Diamant bent u zeker van een veilige en makkelijk toegankelijke parkingplaats in ’t stAd – uit de drukte!

bron beeldmateriaal: websites stad Antwerpen, stripmure.be, tastethecity.be