Wat te doen in Antwerpen?

Leuke dingen doen in Antwerpen in het weekend of tijdens een dagje verlof

Op zoek naar een leuke activiteit voor het weekend? Of je weet niet wat te doen op zondag? In Antwerpen is er altijd wel iets leuk te doen. Hieronder vind je alvast enkele suggesties om je weekend of dagje verlof of vrije zondag op een leuke manier in te kleden.

Bezoek een van de musea in Antwerpen

In Antwerpen zijn er tal van musea. Er zit er beslist eentje tussen dat u kan boeien. Wat dacht u van de all time favorite en dé publiekstrekker: het Rubenshuis in hartje Antwerpen? U ontdekt waar Rubens zijn inspirerende leven heeft doorgebracht en de meeste van zijn meesterwerken heeft geschilderd.

Belevingscentrum rond strips

Wilt u het over een heel andere boeg gooien, dan is het Comics Station Antwerp misschien wel iets voor u: een belevingscentrum rond strips. Deze beide musea liggen binnen wandelafstand van Parking Diamant.

Shop till you drop

En in Antwerpen kan u natuurlijk heerlijk shoppen. U vindt alle grote en bekende winkelketens op de Meir. Als u dan aan het shoppen bent op de Meir, vergeet dan ook zeker niet de voormalige Stadsfeestzaal binnen te gaan. Tegenwoordig biedt dit staaltje prachtig interieurdesign onderdak aan wel 40 winkels. Ook in de vele kleine straatjes rond de Meir en op de Keyserlei vind u tal van modeboetieks en flagship stores van ontwerpers zoals Dries Van Noten, Christian Wijnants, …

Bezoek de ZOO

Nog zo’n klassieker van formaat, maar toch niet te versmaden, wat ons betreft. Vanuit onze Parking Diamant wandelt u in nog geen 5 minuten naar een van de mooiste zoo’s van Europa. Een oase van rust in de drukte van Antwerpen, want net zoals Parking Diamant ligt de ZOO in ’t stAd – uit de drukte. Bewonder de statige giraffen, maak plezier met de spelende bonobo’s of laat je vertederen door de schattige pinguïns.

Genieten van overheerlijke chocolade bij Del Rey

Nog een aanrader die zeker niet mag ontbreken op uw bucketlijstje: een bezoekje aan chocolatier Del Rey . Op trouwens nog geen 100m van Parking Diamant gelegen. Chocolatier Del Rey is bekend om zijn culinair hoogstaande taarten, macarons en natuurlijk hun pralines. In hun chocolate lounge kan je genieten van overheerlijk dessert.

Ga naar een concert in de Koningin Elisabethzaal

Vlak naast de ZOO en dus ook op amper 5 minuutjes wandelen van Parking Diamant ligt

de Koningin Elisabethzaal. Niet alleen kan je er fantastische concerten bijwonen, de zaal op zich is bijzonder indrukwekkend. De concertzaal werd in 2016 volledig gerenoveerd en nu kan je er met volle teugen genieten van een moderne musical, een verrassende theatershow of een betoverend klassiek concert. Parkeren doe je makkelijk, voordeling en vlakbij in Parking Diamant.