Weekendje of dagje Antwerpen? 5 tips voor Nederlanders (en Belgen 😉

Ieder weekend wordt Antwerpen druk bezocht door onze sympathieke Noorderburen: de Nederlanders. Ben jij een Nederlander en heb je verdomd veel zin in een dagje of weekendje Antwerpen? Toppie! We verwelkomen je met open armen. Kom je met de auto naar Antwerpen? Dan is het heel handig parkeren in Parking Diamant. Je bent er vlakbij de druk bezochte winkelstraten de Meir en de Keyserlei, de ZOO en het historisch centrum van de stad.

Antwerpen bezoeken? Zomer of winter, fun gegarandeerd!

Wanneer kom je naar Antwerpen? Jouw timing is altijd perfect want er is wel altijd iets te beleven. Je kan er in ieder seizoen heerlijk shoppen. In december en januari bezoek je de Winter in Antwerpen. Dan verandert Antwerpen in een feeëriek winterwonderland. Je kan gezellig iets lekker eten aan de vele kerstkraampjes of je laatste kerstinkopen doen. Een echte belevenis is schaatsen onder de majestueuze kathedraal van Antwerpen of een bezoekje brengen aan het lichtspektakel China Light Festival.

En in de zomer kom je naar de Zomer van Antwerpen. Ook dan is er van alles te beleven en kan je je hart ophalen aan de vele zomerbars, de muziek, optredens, workshops, filmvoorstellingen in open lucht,…

Op zondag naar Antwerpen? Shoppen op een koopzondag!

Als je op zondag naar Antwerpen komt, zijn de meeste winkels dicht. Behalve op de eerste zondag van de maand: dan is het koopzondag en zijn zo goed als alle shops en winkels open. En ook in een feestmaand zoals december zijn de meeste winkels ook op zondag open.

Waar shop je nu het best? In de echte winkelstraten zoals De Keyserlei en de Meir vind je vooral de grote ketens en enkele overdekte shoppingcentra zoals de Stadsfeestzaal en het Century Center. Ook als je gaat shoppen, is Parking Diamant een ideale keuze. Omdat onze parking vlakbij de winkels gelegen is, kan je makkelijk je shoppingtassen naar je auto brengen. Zo hoef je niet nodeloos alles mee te zeulen. Onze parking is ook veilig: er is altijd bewaking.

Nog op zondag: de Vogelenmarkt

De Vogelmarkt, of Vogeltjesmarkt – zoals de Nederlanders het graag zeggen – of Vogelenmarkt – zoals het moet genoemd worden, volgens de rasechte Antwerpenaren – is is een echte must als je naar Antwerpen komt! Deze markt bestaat al sinds de middeleeuwen en zoals de naam zelf zegt, werden er vroeger vooral vogels verhandeld. Vandaag koop je er nog altijd vogels, maar ook kledij, etenswaren,… En je vindt er ook leuke antiekstukken en brocante. De markt situeert zich vooral op de Oudevaartplaats en de Graanbeurs. Een leuke sfeer en talrijke kraampjes maken van deze Vogelenmarkt een fijne weekenduitstap!

Antwerpen cultureel

Natuurlijk valt er ook cultureel heel wat te beleven in Antwerpen. Er zijn verschillende theaters waar je tal van voorstellingen kan bijwonen. En ook in de Opera Vlaanderen vindt u al klassieke-muziekliefhebber zeker uw gading. En zeker ook een bezoek waard zijn de vele musea in deze prachtige stad. In de eerste plaats denken we dan aan het vernieuwede Diamantmuseum. Het Diamantmuseum toont je hoezeer Antwerpen de stad is van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst. En wat dacht je van het Rubenshuis? Nog tot maart 2019 loopt bovendien het Jaar van de Barok waarin de kunst van de grote Vlaamse meester Rubens centraal staat. Wat voor museum je ook wilt bezoeken, op Parking Diamant sta je gegarandeerd goed. Je bent vlakbij alle bezienswaardigheden in Antwerpen en je laat je auto veilig achter. Onze parking heeft trouwens ook toiletten en faciliteiten voor mama’s en papa’s met baby’s.

Overnachten in Antwerpen: tal van hotels

Wil je een heel weekend in Antwerpen verblijven? Super idee! Er is zoveel te doen en te beleven in Antwerpen dat je moeiteloos een weekendje kan vullen met allerlei activiteiten. En slapen, waar doe je dat? In een van de talloze hotels in de Antwerpse binnenstad. Er zijn kleine, gezellige boetiekhotels en B&B’s bij mensen thuis. Uiteraard vind je ook grotere designhotels in Antwerpen. Zoals het Antwerp City Hotel dat op een steenworp van Parking Diamant ligt. Je auto parkeer je met een gerust hart heel het weekend op Parking Diamant. Het enige wat jij nog moet doen? Genieten.