Werken Plantin en Moretuslei in Antwerpen: Parking Diamant blijft vlot bereikbaar!

Werken aan Plantin en Moretuslei

De werken aan de Plantin en Moretuslei zijn al een tijdje bezig. Er is met een serieuze heraanleg gestart in januari 2019 en de werken zouden duren tot de lente 2021. De bedoeling is om de riolering over de hele lei te vernieuwen en de weg terug aan te leggen.

Belangrijke invalsweg

De Plantin en Moretuslei is een belangrijke invalsweg naar het historische centrum van de stad. De weg verbindt de Ring en de Singel met het oude stadscentrum. Niet alleen auto’s maken veel gebruik van deze drukke invalsweg. Ook fietsers reppen zich naar de binnenstad via deze weg. Daarom was het dringend tijd om de fietspaden te verbreden en de kruispunten op de Plantin en Moretuslei herin te richten en veiliger te maken voor fietsers én auto’s.

Geraak ik tot bij Parking Diamant via de Plantin en Moretuslei?

Ja, absoluut! De lei wordt niet volledig afgesloten en mocht dat al het geval zijn, dan is er een omleiding voorzien. Parking Diamant blijft ook langs de Plantin en Moretuslei bereikbaar.

De situatie vanaf 1 september 2020

De werken aan de Plantin en Moretuslei zitten momenteel in een laatste fase. Dat houdt momenteel in dat je enkel het stadscentrum kan binnenrijden langs de Platin en Moretuslei. Er is een werfzone tussen de Wilrijkstraat en de Provinciestraat, twee zijstraten van de lei. In dit stuk moet je over één rijstrook.

Gebruik uw GPS en Google Maps en Waze

Met Google Maps of Waze geraak je beslist op de snelste en makkelijkste manier in Parking Diamant. Daarom raden we je altijd aan om je GPS, Google Maps of Waze zeker te gebruiken als je naar onze parking rijdt. De systemen loodsen je op de snelst mogelijke manier er naar toe. Parking Diamant ligt helemaal in ’t Stad – uit de drukte.

Parking Diamant ook bereikbaar via andere invalswegen

Je kan Parking Diamant ook nog bereiken via andere invalswegen. Zo is de Carnotstraat momenteel vrij van werken. Voor deze invalsweg neem je de afrit Deurne Borgerhout. Je volgt dan de parkeerborden naar Parking Diamant.

Waarom kiezen voor Parking Diamant?

Tal van redenen om Parking Diamant te kiezen, ook tijdens de wegenwerken aan de Plantin en Moretuslei:

  • vlot bereikbaar
  • in ’t stAd – uit de drukte
  • elektrische laadpalen
  • scherpe tarieven
  • interessante abonnementen
  • vlakbij de Meir en de Keyserlei
  • in hartje Diamantwijk

Antwerpen bezoeken? Parkeer in Parking Diamant

Op uitstap naar het centrum van Antwerpen of een zakelijke afspraak? Parking Diamant is gelegen in hartje Antwerpen, vlakbij de Keyserlei, de diamantwijk en het Centraal Station. Check hier alle praktische info over onze parkeergarage.