Uitgaan in Antwerpen? Duik het nachtleven in en ontdek de vele uitgaansbuurten van ’t Stad!

Veilig op stap in Antwerpen? Parkeer je wagen in Parking Diamant

Antwerpen kent een echte renaissance: de oude, stoffige cafés en restaurants verdwijnen en in de plaats komen trendy cocktailbars, knallende discotheken en gezellige jazzcafés. Wil je het bruisend uitgaansleven van Antwerpen ontdekken en kom je met de wagen? Parkeer die dan veilig – en droog – in Parking Diamant. Na een leuk dagje shoppen duik je zo het nachtleven in.

De Keyserlei: het perfecte startpunt van je avondje uit in Antwerpen

In de jaren 80 vond je op de Keyserlei de hipste clubs, kroegen en discotheken. Wat ooit de vaste uitvalbasis was voor het uitgaansleven in Antwerpen is nu eerder het perfecte startpunt. Het uitgaansleven van Antwerpen heeft zich verspreid over de hele stad. Tijd om op verkenning te gaan!

Naar de cinema voor een leuke date

Met je partner – of toekomstige partner – naar de bioscoop gaan is de perfecte date. Vlakbij Parking Diamant vind je UGC Antwerpen: een gezellige cinema met grote zalen. Een spannende film met je vrienden is bovendien een perfecte afsluiter na een dagje shoppen of een geweldige start van je avondje uit.

Cultuur opsnuiven in de theaterbuurt

Welkom in de theaterbuurt of ook wel het Quatier Latin genoemd. Hier vind je de bekendste theaterhuizen: de Bourlaschouwburg, de Stadsschouwburg en de Arenbergschouwburg zijn slechts enkele voorbeelden. Geniet na een voorstelling van een frisse pint in een van de vele bruine kroegen.

De Grote Markt: het middelpunt van het Antwerps nachtleven

De Grote Markt is tegenwoordig the place to be als je op stap gaat in Antwerpen. Het marktplein en de nabije straatjes bruisen van het leven: voor een heerlijke cocktail ben je bij Dogma Cocktails en Jones & Co aan het juiste adres. Hou je van smooth jazz? Dan moet je bij Jazzcafé de Muze zijn! De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is je vast ankerpunt in een zee van bars, restaurants en danscafés.

Een dansje placeren in de beste discotheken

Wie houdt van dansen heeft in Antwerpen keuze zat! Vlakbij Parking Diamant bevindt zich Ampère: een coole discotheek en evenementenhal onder het Centraal Station. Op het Zuid vind je Café Local. En in het Schipperskwartier tref je studentenfavoriet Cargo Club en Red&Blue, een discotheek die zich out als trotse homodiscotheek. Wie écht stevig wil uitgaan, haast zich naar het Eilandje. Club Lima, Club Vaag en The Villa zijn slechts enkele discotheken in deze levendige uitgaansbuurt.

Afzakken naar concertzaal De Roma

Wie graag afzakt naar Borgerhout pikt zo een concertje mee in De Roma. Deze unieke volksschouwburg en concertzaal heeft een prachtige zaal met ruimte voor muziek en cinema. Jong en oud vindt hier zijn meug: rock optredens, hiphop, klassieke cinema, circus en nog veel meer.

Op stap in Antwerpen?
Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant – In’t Stad uit de drukte
Hier vind je alle praktische info