Weekendje Antwerpen? Parkeer je wagen veilig en makkelijk in ’t stAd – uit de drukte!

Heb je een weekendje Antwerpen gepland tijdens de komende zomermaanden? Dan is er niks zo makkelijk als parkeren in Parking Diamant, in ’t stAd – uit de drukte! Vlakbij enkele toeristische trekpleisters en enkele leuke hotels. We geven je alvast een paar suggesties om van je citytrip naar Antwerpen een geslaagde minivakantie te maken.

Knap hotel in ’t stad? Check!

In Antwerpen zijn er heel wat hotel, het ene al glamoureuzer dan het andere. Wij bevelen je graag enkele goeie hotels aan vlakbij Parking diamant en vlakbij de Keyserlei en de Meir, dé shoppingstraten van Antwerpen. Hylitt Hotel ligt aan de Keyserlei, op wandelafstand van Parking Diamant. Het is een luxueus viersterrenhotel in hartje stad mét een gerenommeerd Italiaans restaurant op de bovenverdieping: Gran Duca. Allebei sterk aanbevolen!

Antwerp City Hotel in de Appelmansstraat

Het Antwerp City Hotel – het vroegere Empire Hotel – in de Appelmansstraat is ook een echte aanrader: stijlvol, gezellig en vlakbij de Diamantwijk. En je parkeert vlakbij in Parking Diamant!

Shoppingweekend in Antwerpen

Is jouw citytrip naar Antwerpen bedoeld als shoppingweekend? Dan zit je helemaal goed in ’t stAd – uit de drukte. Antwerpen is een heerlijke shoppingstad met tal van grote klerenwinkels, maar ook heel kleine, exclusieve boetieks. Winkelen doe je naar hartenlust op de Meir en de Keyserlei – beiden op wandelafstand van Parking Diamant. Exclusievere winkels vind je op Hopland, in de Huidevetterstraat en Schuttershofstraat, ook vlakbij onze parking.

Modewijk aan de Nationalestraat

Ben je echt geïnteresseerd in mode? Dan ga je naar de modewijk aan de Nationalestraat, de Steenhouwersvest, de Kammenstraat en de Lombardenvest. Je vindt er de collecties van wereldbefaamde ontwerpers zoals Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Walter van Beirendonck en Veronique Branquinho. Ook het modemuseum is hier gelegen en is best een bezoekje waard.

Museumfreak? Bezoek de musea in hartje Antwerpen

Weekendje Antwerpen om alle musea in ’t stAd te bezoeken? Hartje Antwerpen herbergt heel wat mooie en vooral interessante musea die je als museumliefhebber moet gezien hebben. Het vernieuwde Diamantmuseum is een must voor al wie gek is op deze blinkende stenen. Stripliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Comics Station in het Centraal station van Antwerpen vlakbij Parking Diamant. En natuurlijk mag ook het Museum aan de Stroom of het MAS niet op je lijstje ontbreken. Je kan er zelfs binnen zonder betalen: enkel de museumzalen zijn betalend. Ook het Red Star Line Museum blijft tot de verbeelding spreken en vertelt het boeiende verhaal van de reis van de vele migranten naar Amerika.

Lekker uiteten tijdens je citytrip in Antwerpen!

De mogelijkheden om lekker uit te eten in Antwerpen zijn eindeloos. Zo vind je in de buurt van de Keyserlei en Parking Diamant al vijf fantastische restaurant die een etentje meer dan waard zijn. En dan hebben we het nog niet gehad over andere toprestaurants zoals Sir Anthony Van Dijck aan de Oude Koornmarkt, Kommilfo aan de Vlaamse Kaai, ’t Fornuis in de Reyndersstraat, Le Zoute Zoen in de Zirkstraat,… En tal van kleine restaurantjes die grootse gerechten serveren, vind je overal verspreid in ’t stAd. Parkeer je auto in Parking Diamant en ga een avondje zorgeloos uiteten!

Bezoek de ZOO tijdens je citytrip naar Antwerpen!

En uiteraard kan een bezoek aan de ZOO niet ontbreken tijdens je weekendje weg in Antwerpen. Niet alleen voor kinderen een indrukwekkende belevenis, ook voor volwassenen blijft dit een avontuur. Dit jaar bestaat de ZOO trouwens 175 jaar en dat wordt gevierd. Zo zijn er deze zomer gratis geleide wandelingen door de zoo en zijn er tal van muziekoptredens. Er komt in de eindejaarsperiode ook een extra feestelijke editie van China Light ZOO. Parkeren doe je vlakbij in Parking Diamant – op nog geen 500m van de ZOO!

Rondslenteren in de Diamantwijk

En natuurlijk hoort bij een weekendje Antwerpen zeker ook een wandeling door de Diamantwijk. Op amper één vierkante kilometer verhandelen meer dan 70 verschillende nationaliteiten 80% van alle ruwe diamanten. Antwerpen is daarom onomstotelijk hét wereldcentrum van de diamanthandel. Slenter door de Pelikaanstraat, de Vestingstraat en de Hovenierstraat en bewonder de fonkelende stenen in de vele winkeltjes. Geniet met volle teugen van de internationale sfeer in deze bijzondere volkswijk. Je auto kan je kwijt in Parking Diamant in het hart van de Diamantwijk.

Waar je ook naartoe wil tijdens een weekendje Antwerpen, op Parking Diamant ben je zeker van een veilige en makkelijk toegankelijke parkingplaats in ’t stAd – uit de drukte!

bron beeldmateriaal: websites Hyllit Antwerpen, Antwerp City Hotel, Stad Antwerpen