Antwerpen bezoeken met je kind? Ontdek deze 6 gezinsvriendelijke trekpleisters vlakbij Parking Diamant!

Dagje uit in Antwerpen met je kinderen? Parkeer veilig in Parking Diamant!

Trek je erop uit in Antwerpen met het hele gezin? Heb je een daguitstap naar ZOO Antwerpen gepland en kom je met de wagen? In Parking Diamant staat je wagen veilig en droog: het perfect startpunt voor een heleboel leuke uitstappen. Ga met je kinderen op avontuur in Antwerpen en ontdek deze 6 gezinsvriendelijke trekpleisters aan Parking Diamant.

1. Daguitstap naar de zoo van Antwerpen met je kinderen

ZOO Antwerpen is niet alleen één van de oudste en beroemdste dierentuinen van Europa: het is de populairste uitstap in Vlaanderen voor jong en oud. Ontdek de gloednieuwe Mensenapenvallei waar je met je gezin tussen de chimpansees en gorilla’s wandelt! Of de prachtige Egyptische tempel waar de zebra’s en giraffen verblijven. In de zoo van Antwerpen vind je duizenden dieren: genoeg voor een ganse dag heerlijk rondslenteren! Uitblazen doe je in het mooie Savanne restaurant: drink een lekker kopje koffie terwijl je kinderen zich amuseren in de grote speeltuin.

2. Plopsa Station: naar het indoor pretpark met je favoriete striphelden

Voor een leuke uitstap in Antwerpen met je kinderen hoef je niet ver te gaan: het Station van Antwerpen ligt op wandelafstand van Parking Diamant. Daar vind je het ‘Plopsa Station’: een kleurrijk indoor pretpark. Stap in de wereld van je favoriete striphelden: Suske en Wiske, Kuifje, Jommeke en Kiekeboe zijn alvast van de partij!

3. Chocolate Nation: heerlijk museumbezoek met je kinderen

We hebben een flauw vermoeden dat je kinderen deze uitstap leuk gaan vinden: een bezoekje aan het grootste Belgische chocolademuseum! Hier ontdekken ze waarom Belgische chocolade wereldberoemd is. Het museum neemt je gezin mee op avontuur van de jungle van Afrika naar de haven van Antwerpen waar een levensgrote fantasiemachine heerlijke chocolade maakt. Je uitstap is uiteraard niet alleen leerrijk: hier wordt natuurlijk ook veel geproefd! Geniet van een boeiende, leerrijke en vooral smakelijke uitstap met je kinderen.

4. Expeditie A: Antwerpen al spelende wijze ontdekken met je kinderen

Laat je kinderen op een speelse manier kennis maken met Antwerpen. ‘Expeditie A’ neemt je kinderen mee op expeditie aan de hand van leuke opdrachten en sluwe vragen. De wandeling duurt een drietal uurtjes en start aan Het Steen. Worden de kleinsten – of de grootouders – onderweg een beetje moe? Doe de speurtocht op eigen tempo: er zijn onderweg verschillende leuke rust- en picknickplaatsen om uit te blazen.  Op het einde van de zoektocht krijgen je kinderen hun eigen speurdersdiploma en wie weet heb je zelf ook nog iets opgestoken!

5. ‘hetpaleis’: jeugdtheater voor kinderen

Nee, we hebben het heus niet fout geschreven. ‘hetpaleis’ is een theaterhuis met leuke voorstellingen voor kinderen en jongeren. Nagenieten doe je in ‘hetgeluk’: een kindvriendelijke bar waar je gerust met de kinderwagen of de loopfietsen welkom bent. Een gezellig plekje waar je kinderen genieten van een heerlijk warme chocolademelk.

6. Met je kinderen naar de cinema in Antwerpen

Willen je kinderen graag een leuke animatiefilm kijken? Of is de laatste nieuwe Marvel superheldenfilm uit? Neem je kinderen dan mee naar de cinema! Op wandelafstand van Parking Diamant vind je UGC Antwerpen: een gezellige cinema met heerlijke popcorn en lekkere frisdrank!

Radisson Blu Astrid hotel: gezinsvriendelijk overnachten in Antwerpen

Maak van je bezoek aan Antwerpen een heuse citytrip met het hele gezin. Ben je op zoek naar een plek om te overnachten? Het Radisson Blu Astrid hotel ligt vlakbij Parking Diamant – tegenover het Centraal Station – en op wandelafstand van de Zoo van Antwerpen.

De ruime junior suites hebben prachtig uitzicht over Antwerpen. Blaas met je gezin uit in het kindvriendelijk zwembad, bubbelbad en de sauna na een vermoeiend dagje rondslenteren in Antwerpen. Het ontbijtbuffet heeft allerlei lekkers voor het hele gezin: verse broodjes, sapjes en warme gerechten.

Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant – In’t Stad uit de drukte
Geniet van de leuke uitstapjes in Antwerpen met je kinderen!

Hier vind je alle praktische info