Fiets huren vlakbij Parking Diamant

Van Parking Diamant naar het deelfietsstation van Velo

Velo Antwerpen verhuurt fietsen aan het Centraal Station vlakbij Parking Diamant. Parkeer uw wagen veilig en droog in onze ruime ondergrondse parking en ontdek Antwerpen per fiets. Waarom het openbaar vervoer nemen of die diepe, donkere metro’s induiken en zo alle leuke Antwerpse wijken overslaan? Fietsen is sneller en het is bovendien goed voor het milieu en uw gezondheid.

Fiets huren in Antwerpen? Snel en eenvoudig met Velo

Reis snel en eenvoudig door Antwerpen dankzij de deelfietsen van Velo. Ideaal voor korte tochten door de stad. Het eerste half uur is volledig gratis. Ontdek een van de vele Antwerpse fietsroutes en maak er een dagje van. Kies voor de handige dagpas en fiets zorgeloos door ’t Stad.

Fietsen aan de stroom

Via handige knooppunten langs en over de Schelde ontdekt u rustieke dorpjes, groene gemeenten en leuke bezienswaardigheden. De route start en eindigt aan het MAS, slechts 20 minuten fietsen van Parking Diamant.

U fiets door Antwerpen, Zwijndrecht, Kruibeke en Hemiksem, over een afstand van 37 kilometer. Ontdek prachtige blikvangers:

 • Forten van Zwijndrecht en Kruibeke
 • Rijke landbouwleven van het waasland
 • Kasteel Wissekerke Bazel
 • Veerdienst Bazel-hemiksem ‘Kallebeekveer’
 • Hobokense Polder

Urban Jungle

Ga geen uitdaging uit de weg en verdwaal in de Urban Jungle. Haal deze fietskaart gratis op bij het bezoekerscentrum in het Centraal Station, vlakbij Parking Diamant.

Ziet u het drukke verkeer van Antwerpen eerder als een uitdaging dan een hinder? Van de kasseiwegen aan de haven, het zand en stof van Spoor Oost tot de drukke stationsbuurt: Antwerpen biedt uitdaging genoeg voor de urban fietser. Na deze flinke work-out geniet u na met een sterk biertje in een van de vele Antwerpse cafés.

Easy-goingroute

Wilt u de kasseien en de tramsporen toch liever vermijden? Draai de fietskaart om en ontdek de Easy-goingroute. Fiets door Antwerpen en geniet van de mooie groene plekjes, de prachtige kunst en architectuur die de stad te bieden heeft. Achteraf lekker uitblazen aan een gezellige koffiebar of in een toprestaurant in het centrum van Antwerpen.

Architectuurroute

De Architectuurroute is 30 kilometer lang en neemt u langs wereldberoemde klassiekers en verborgen parels. Het Steen, het MAS, het Centraal Station en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Allemaal prachtige klassiekers en toonbeelden van de gotiek, de renaissance, het modernisme en de hedendaagse architectuur.

Ontdek ook deze ongekende pareltjes:

 • Kerkschip in het Houtdok
 • Duitse tankschip dat nu een parochiekerk is
 • Helikopterplatform op het geboortehuis van Panamarenko
 • Maison Guiette: woning van Le Corbusier
 • Belle epoquewijk van Zurenborg
 • Nieuwe Havenhuis
 • Parkbrug van Spoor Noord
 • Noorderpershuis

Haal uw gratis fietsplan bij het bezoekerscentrum aan het Centraal Station, vlakbij Parking Diamant.

Parking Diamant als startpunt

Ontdek deze adembenemende fietsroutes door Antwerpen en nog veel meer. Onze centraal gelegen parking vlakbij het deelfietsenstation van Velo is het perfecte startpunt van een heerlijk dagje fietsen.

foto: met dank aan https://www.velo-antwerpen.be/

Parkeer in Parking Diamant – In’t Stad uit de drukte
Hier vind je alle praktische info