Hoe naar Antwerpen komen? Een makkelijke en veilige manier om met de auto naar Antwerpen te komen

Tips om met de auto naar Antwerpen te gaan

Droom jij er al lang van om Antwerpen te verkennen maar weet je niet goed hoe je er het best naartoe kan gaan? Dan zit je goed op onze blog! Antwerpen is een prachtige stad die je zeker moet bezoeken. Maar met de auto gaan kan soms een beetje lastig zijn, vooral als je niet weet waar je moet parkeren.

Vandaag delen we met jou onze tips: hoe je met de auto naar Antwerpen kunt rijden en ervoor kunt zorgen dat je veilig, gemakkelijk en goedkoop kunt parkeren. Want eens je daar bent, wacht er jou een prachtige stad om ontdekt te worden.

Plan je route naar Antwerpen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom raden we aan om je route naar Antwerpen op voorhand te plannen. Zo vermijd je stress en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Gebruik bijvoorbeeld Google Maps of Waze om je route te plannen en geef daarbij aan dat je naar Antwerpen centrum wilt rijden.

Veilig parkeren in Parking Diamant

In Antwerpen is parkeren in het centrum soms een uitdaging. En nu al helemaal met het nieuwe parkeerbeleid in Antwerpen (link naar jg04-blog-05 Nieuw parkeerbeleid Antwerpen). Daarom zijn er enkele parkeergarages waar je veilig en makkelijk kan parkeren. Parking Diamant is er daar één van. Onze parking bevindt zich vlakbij het Centraal Station, ZOO Antwerpen, de Koningin Elisabethzaal, de Diamantwijk, de Keyserlei en de Meir. Bovendien is onze parking beveiligd. Je auto staat er dus veilig. Bovendien geniet je bij ons van budgetvriendelijke tarieven. En hoe langer je bij ons parkeert, hoe goedkoper het wordt!

Verken Antwerpen te voet of met een deelfiets

Vanaf Parking Diamant kan je te voet of met een deelfiets Antwerpen verkennen. Het is een fijne manier om de stad te leren kennen en je vlot te verplaatsen, zonder je zorgen te hoeven maken over dure parkeertarieven. Je vindt een deelfietsenstation van Velo Antwerpen vlakbij Parking Diamant aan het Centraal Station. Je huurt al een deelfiets voor 5 euro per dag.

Bezoek de mooiste bezienswaardigheden van Antwerpen

Antwerpen is een stad die barst van de bezienswaardigheden. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de beroemde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het prachtige stadhuis, een van de vele musea, het Rubenshuis of de Antwerpse Zoo. Voor ieder wat wils, dus! Of je kan het natuurlijk gewoon op shoppen houden!

Geniet van een heerlijke maaltijd in een restaurant in Antwerpen

Niets is lekkerder dan na een leerzame (en misschien vermoeiende) dag vol sightseeing te ontspannen met een heerlijke maaltijd in een gezellig restaurant. Antwerpen barst van de heerlijke restaurants, waar je de lekkerste Belgische frietjes, chocolade en wafels kunt eten. Ook kan je er genieten van de beste Vlaamse vis- en vleesgerechten.

Dagje of weekendje Antwerpen? Een onvergetelijke ervaring

Antwerpen is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Met de auto gaan kan soms een beetje lastig zijn, maar door je goed voor te bereiden en te parkeren in Parking Diamant kan je zorgeloos naar Antwerpen rijden en de stad te voet verkennen of met een deelfiets. Bezoek de mooiste bezienswaardigheden van Antwerpen en geniet van een heerlijke maaltijd in een gezellig restaurant. Een dagje of weekendje weg naar Antwerpen wordt zo een onvergetelijke ervaring!

Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant
In’t Stad uit de drukte

Hier vind je alle praktische info