Herfst en herfstvakantie in Antwerpen: wat is er allemaal te doen?

In de herfstvakantie naar Antwerpen voor een dagje of een weekend? Doen!

Plannen om in de herfstvakantie eens naar Antwerpen te komen? Voor een dagje of zelfs een weekend? Dat is een fantastisch idee. Want in de herfstvakantie is er heel wat te doen. We geven je alvast wat inspiratie!

Hoe kom je naar Antwerpen?

In de eerste plaats vraag je je af hoe je naar Antwerpen komt (link naar jg 04-blog-07 hoe naar Antwerpen komen). Je kan met de trein komen, maar dat is niet zo budgetvriendelijk en al helemaal niet als je met het ganse gezin komt. De auto blijft handig omdat je komt en gaat wanneer je wilt en je spullen in de auto kwijt kunt.

Parking Diamant is centraal gelegen

Zeker als je van plan bent te shoppen, blijft de auto superhandig. Met het nieuwe parkeerbeleid van Antwerpen (link naar jg04-blog-05 Nieuw parkeerbeleid in Antwerpen) ben je nu verplicht om in een publieke parking te parkeren binnen het historische centrum. Parking Diamant ligt op dat gebied fantastisch centraal, want vlakbij alle bezienswaardigheden, activiteiten en shopping straten van Antwerpen.

Feest van de doden: herfstatelier voor kinderen aan het Mas

Het feest van de doden… Ook wij vieren dat op 1 november en 2 november: dan herdenken we alle gestorven heiligen en mensen rondom ons heen. Dat doen ze in Mexico ook en wel met een uitbundig feest dat Dia de los Muertos heet. De Mexicanen versieren dan de graven van hun doden en thuis bouwen ze kleurrijke herinneringsaltaren. Ze geloven ook dat de ziel van de overledene dan op bezoek komt en ze voorzien ook eten en drinken voor de ziel om aan te sterken.

In het MAS, het Museum aan de Stroom, organiseren ze op dinsdag 31 oktober een herfstatelier voor kinderen. Ze verdiepen zich in de rituelen en voorwerpen om het altaar te versieren en daarna maken ze eigen versieringen: schedels en andere papierkunst. Ook maquillage komt aan bod!

Bezoek de expo ‘Stad in oorlog’ in het Mas

Terwijl de kinderen zich uitleven op Dia de los Muertos, kan je zelf een bezoek brengen aan de expo ‘Stad in oorlog’. Deze tentoonstelling toont de impact van de Tweede Wereldoorlog op Antwerpen en zijn bewoners. De Antwerpenaren werden zwaar getroffen door de bommen, de Joden en de verzetslieden die vervolgd werden, … De tentoonstelling vertelt de persoonlijke verhalen van de Antwerpenaren. Een bezoek meer dan waard!

Verwen jezelf met een zalig ontbijt, verrassende lunch of heerlijk diner

Is het weer wat minder tijdens je dagje Antwerpen en valt er al eens een druppel regen tijdens je weekend weg? In Antwerpen kan je binnen zeker ook genieten. Verwen jezelf met een heerlijk ontbijt, een verrassende lunch of een smaakvol diner in een van de vele restaurants in de buurt van Parking Diamant. Kies een Thais restaurant of ga eens voor Koosjer eten in een Joods restaurant. De mogelijkheden zijn eindeloos! Of heb je gewoon zin in een heerlijke koffie? Duik dan een van de vele hippe koffiebars in!

Geniet van een interactieve toer in Stadsbrouwerij De Koninck

Ben je een bierliefhebber en is het te koud of te nat om uren rond te lopen in Antwerpen? Plan dan een interactief bezoek aan dé trots van Antwerpen: Stadsbrouwerij De Koninck! De brouwerij in hartje Antwerpen ligt vlakbij Parking Diamant. Tijdens de toer kan je je eigen biertapvaardigheden testen, je kan de brouwerijruimte vanuit de hoogte verkennen en natuurlijk krijg je ook een biertje te proeven. Liever meteen een biercafé induiken? Check de beste biercafés van Antwerpen!

Bezoek enkele bezienswaardigheden

Antwerpen is dé shopstad bij uitstek, maar niet iedereen is gek op shoppen. En shoppen tijdens de herfstvakantie kan al eens een uitdaging worden als het weer niet zo meevalt. Geen nood, want er is zoveel te zien, te beleven en te proeven in Antwerpen tijdens de herfst. Musea, historische gebouwen, kunst op straat, de beste juweliers van het land (en misschien wel ter wereld!), de allerfijnste chocolatiers, … In het overzicht van onze blogs vind je beslist inspiratie!

Kom je met je kinderen naar Antwerpen? Verwen ze met een bezoek aan de Zoo of Plopsa Station

En natuurlijk is er ook met kinderen heel wat te beleven in Antwerpen tijdens de herfstvakantie. Een dag in ZOO Antwerpen is met kinderen altijd een voltreffer van formaat. En makkelijk te bereiken met de auto, want de zoo van Antwerpen ligt vlakbij Parking Diamant. 5 minuutjes stappen en je bent in de zoo! En ook Plopsa Station is voor kinderen een echte belevenis. Ze ontmoeten er al hun striphelden!

Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant
In’t Stad uit de drukte

Hier vind je alle praktische info