Wandeling vanuit Parking Diamant naar het MAS en Red Star Line Museum

Parking Diamant als startpunt van je wandeling door Antwerpen

Het MAS bezoeken, maar tegelijk ook wat meer van Antwerpen zien? Combineer je bezoek aan het MAS met een deugddoende wandeling en maak er een leuke daguitstap van! Parkeer je wagen veilig – en droog – in Parking Diamant. We nemen je onderweg graag mee voorbij enkele culturele toplocaties.

De Opera: baden in de luxe van vergane tijden

Onze eerste tussenstop is de Opera van Antwerpen aan het Operaplein. Dit imposant gebouw met oude decoraties, statige trappen en zuilen geeft je onmiddellijk een bijzonder gevoel. Je waant je in andere tijden: die van rode lopers en weelderige luxe!

Het Begijnhof en de Sint-Catharinakerk

Onze volgende stop is Het Begijnhof in de Rodestraat: een verborgen, stil plekje naast de universiteit van Antwerpen. Ontdek de pittoreske huisjes, de gezellige binnentuin en de prachtige boomgaard. Deze oase van rust uit de 16de eeuw is de perfecte plek voor een heerlijke picknick.

De Universiteit van Antwerpen

Vlakbij het Begijnhof is de Universiteit van Antwerpen met hoofdingang in de Prinsstraat. In deze studentenbuurt vind je talloze leuke cafés met de levendige Ossenmarkt als hoogtepunt. Vergeet ook niet de Sint-Jacobskerk te bezoeken: de grote gotische kerk waar Rubens begraven ligt.

Snijders & Rockoxhuis: museum in 17de-eeuwse rijkdom

Ooit de woningen van 17de-eeuwse schilder Snijders en burgemeester Nicolaas Rockox, fervente kunstverzamelaar en goede vriend van Rubens. In deze kunsttempel vind je de culturele rijkdom en uitstraling van oud-Antwerpen: kunstkabinetten, kisten, kasten, keramiek, beeldhouwwerken, wandtapijten en een grote verzameling schilderijen.

Het Letterenhuis: het literair erfgoed van Vlaanderen

De laatste stop voor je doorwandelt naar het MAS is het Letterenhuis: het geheugen van de Vlaamse literatuur. Dit letterkundig archief vertelt het verhaal van 200 jaar literatuur in Vlaanderen. Bekijk de beroemde handschriften van Willem Elsschot, Paul van Ostaijen of Hendrik Conscience met je eigen ogen. Het Letterenhuis vind je in de Minderbroedersstraat, vlakbij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Het MAS: Antwerpse trekpleister voor kunstliefhebbers

We hebben onze bestemming bereikt: het MAS aan het Bonapartedok en Willemdok. Het MAS is het Museum aan de Stroom: met acht tentoonstellingsruimtes en meer dan een half miljoen kunstwerken! Een echte trekpleister in Antwerpen voor kunstliefhebbers. Hier ontdek je de geschiedenis, kunst en cultuur van de scheepvaart in onze havenstad. En vanop het open terras, dat vrij toegankelijk is, heb je een adembenemend vergezicht over de stad en de haven.

Red Star Line Museum

Ten noorden van het MAS op het Eilandje vind je het Red Star Line Museum. Hier ontdek je talloze verhalen van mensen – onder wie Albert Einstein en Irving Berlin – die met de schepen van de rederij naar Amerika en Canada zijn gereisd. Laat je meevoeren op de zware, gevaarlijke boottochten naar het nieuwe leven in Noord-Amerika. Een gevoelig actueel onderwerp, want migratie is – en blijft – een universeel en tijdloos gegeven.

Lekker uitblazen in het centrum

Het Red Star Line Museum is – ironisch genoeg – ook de eindbestemming van je wandeltocht door Antwerpen. Wandel gerust terug via de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en blaas uit in een van de vele cafés en restaurants in de buurt. Ben je ondertussen veel te moe om nog terug te wandelen? Aan het MAS neem je zo de metro terug naar Parking Diamant!

Je bezoek aan het MAS en het Red Line Museum combineren met een flinke wandeling?
Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant – In’t Stad uit de drukte
Hier vind je alle praktische info