Wat te doen in Antwerpen op zondag? Wij zijn je gids!

Antwerpen bruist… zelfs op een zondag!

Zin om eens een zondag in Antwerpen door te brengen? Een prima idee. Want Antwerpen bruist … ook op een zondag! Antwerpen, de stad die nooit slaapt, heeft zelfs op zondag veel te bieden. Van historische marktplaatsen tot heerlijke eetgelegenheden, er is voor elk wat wils.

Start je dag met Park & Walk

En met Parking Diamant als jouw startpunt, ben je altijd dicht bij de actie. Wij zijn zelf voorstanders van Park & Walk (link naar de blog). Je parkeert je auto makkelijk, veilig en snel in een parking in het centrum, zoals bv. Parking Diamant. Je bent er op loopafstand van zo goed als alles wat er in Antwerpen te beleven valt op een zondag. En van daaruit vertrek je dan te voet en kan je Antwerpen intens beleven.

Een lekker, stevig ontbijt in de buurt van Parking Diamant

Natuurlijk heb je na die rit wel zin in een lekker, stevig en liefst uitgebreid ontbijt. In de buurt van Parking Diamant zijn er verschillende aanraders! Escobar in de Quellinstraat staat bekend om zijn uitgebreid ontbijt, straffe koffie en vers sinaasappelsap. Heb je reuzenhonger en wil je een veganistisch brunch buffet uitproberen? Rep je dan naar Simone’s Kitchen, vlakbij het Stadspark. En voor een lekker en gezond ontbijt ben je zeker ook aan het goede adres bij Exki op de Keyserlei.

Kuier rond op de gezellige Vogelenmarkt

En nu je je buikje rond gegeten hebt, is het tijd voor een bezoek aan de traditionele Vogelenmarkt, ook wel (door de Nederlandse bezoekers) Vogeltjesmarkt of Vogelmarkt genoemd. Oorspronkelijk werden al in de middeleeuwen op deze markt zangvogels en pluimvee verhandeld. Vandaag is dat aanbod beperkt, maar koop je er nu volop vers fruit, bloemen en ambachtelijke producten. Na de markt geniet je van een kopje koffie en een vers gebakken broodje in een van de vele nabijgelegen cafés.

Ontdek de rijke geschiedenis van Antwerpen

Na het ontbijt is het tijd om wat cultuur op te snuiven. Het MAS en het Rubenshuis zijn twee van de vele musea die Antwerpen rijk is en die op zondag open zijn. Beide musea liggen op loopafstand. Het Rubenshuis is vlakbij de Vogelenmarkt. Het MAS is een twintigtal minuutjes stappen vanaf de Vogelenmarkt. Niet ver van het MAS ligt ook het Red Star Line Museum, over de geschiedenis van de boottochten naar Noord-Amerika. Dichterbij kan je ook het DIVA bezoeken: het museum voor diamant, juwelen en zilver.

Tijd voor lunch

Na al dat kuieren en musea bezoeken, is het tijd voor een heerlijke lunch. Er zijn talloze plekken om te lunchen in Antwerpen. Of je nu zin heeft in Libanees eten, een lekkere Thaise lunch of liever gaat voor een traditionele Belgische lunch, je vindt ze allemaal in de buurt van Antwerpen Centraal en de Diamantwijk. Ben je tot het MAS of Red Star Line Museum gewandeld, dan is No Worries een heel fijn plekje om je honger te stillen.

Een middag vol winkelen en dierenplezier

De Meir, de bekendste winkelstraat van Antwerpen, is de perfecte plek voor een middagje winkelen. En de winkels zijn altijd open op de 1ste zondag van de maand, op Koopzondag. In december zijn de winkels zelfs iedere zondag open! Als u daarna nog energie over heeft, is een bezoek aan de Zoo Antwerpen een must. De zoo ligt vlakbij Parking Diamant.

Een avond vol entertainment

Na een dag vol activiteiten kan je een rustig avondje doorbrengen in een van de vele restaurants in de stad. Van Belgische tot internationale keukens, er is keuze zat. Graag wat advies over je restaurantkeuze? In onze blog vind je beslist inspiratie! Je kan je avond ook wat actiever afsluiten met een show of concert in de Koningin Elisabethzaal, de Roma of de Opera. Allemaal op wandelafstand van Parking Diamant!

Wat te doen in Antwerpen op zondag? Antwerpen heeft het allemaal!

Met Parking Diamant als startpunt, is Antwerpen op zondag makkelijk te verkennen. Of je nu houdt van cultuur, winkelen of lekker eten, Antwerpen heeft het allemaal. Kom het zelf ontdekken!

Foto MAS © Sarah Blee

Parkeer je wagen veilig in Parking Diamant
In’t Stad uit de drukte

Hier vind je alle praktische info